הטכנולוגיה בשירות רפואת השיניים
בעת ביצוע השתלת שיניים, מחדירים את השתל ומקבעים אותו בתוך עצם הלסת על מנת להרכיב עליו את הכתר, הגשר או התותבות.
במקרים מסוימים, עצם הלסת באזור בו מבקשים לבצע את ההשתלה עברה שינוי, התדלדלה ואינה מספיקה על מנת להחזיק את השתל. הגורמים למחסור במסת עצם יכולים להיות רבים ושונים, אך התוצאה זהה – עד שלא תהיה מספיק עצם באותו איזור, לא ניתן יהיה לבצע את ההשתלה.
אם בעבר במקרים כגון אלה, היינו מרימים ידיים, היום אנחנו לא מוותרים על איכות חיים ועל שיניים חזקות ויפות, ומבצעים בניית עצם!
מה היא בניית עצם?
בניית עצם היא הוספה מלאכותית של עצם במקום החסר. חומרי הבנייה מגיעים בגרגירים או בבלוקים ומשמשים כשלד, עליו במהלך החודשים הבאים תיבנה עצם עצמית אשר תחליף את העצם המלאכותית.
ישנם מקורות שונים בבניית עצם:
- עצם ממקור עצמי – עצם ששייכת למטופל ומגיעה מאזור אחר בגופו.
- עצם מן האדם – עצם הנלקחת מבנק העצם.
- עצם מן החי (לרוב בקר ).
- עצם סינתטית, תוך שימוש בחומרים שונים אשר מהווים פיגום ליצירת העצם.
לכל אחת מהאפשרויות יש יתרונות וחסרונות. הבחירה בתחליף עצם נעשית בהתאם לצרכיו ולממצאים הקליניים של כל מטופל ומטופל.
את העצם המושתלת לעיתים עוטפים בממברנה, קרום דק אשר מפריד בין העצם הנבנית לרקמת החניכיים ומאפשרת לעצם להיבנות באין מפריע.
תהליך היווצרות עצם לוקח בין 3 ל-9 חודשים, לאחריהם ניתן להעריך את כמות העצם בלסת ובהנחה כי נבנתה מספיק מסת עצם, לבצע את השתלת השיניים.
לעיתים מבצעים את בנית העצם ביחד עם השתלת השתלים הדנטליים.
בניית עצם – המדע הבדיוני כבר כאן!
זה נשמע מדהים אבל זה אפשרי! גם במקרים מורכבים, בהם חסרה עצם מרובה בלסת, ניתן לקבל בלוק של עצם אשר צורתו התלת מימדית מותאמת באופן מושלם לעצם של המטופל. הדבר מתבצע ע"י מודל תלת מימדי המתקבל באמצעות CT. ניתן להשתמש בהליכים חדשניים ולבצע בניית עצם שתאפשר בסופו של דבר לבצע השתלת שיניים, לאכול, לצחוק ולתפקד בצורה מיטבית.
ד"ר ניצן שלזינגר וצוות המרפאה מובילים את תחום בניית עצם והשתלות שיניים, תוך חתירה בלתי פוסקת למצוינות ברפואת שיניים ומתן מענה מעולה לכל מטופל.
לחזור לחייך מכל הלב – זהו עצם העניין!