מומחיות וניסיון בטיפול שורש – שימור וריפוי שיניים פגועות
טיפול שורש הוא טיפול בעששת קשה שהתפתחה מעבר לחור הראשוני, חדרה את זגוגית השן והגיעה עד למוך השן ( לחלק החי של השן) תוך יצירת תהליך דלקתי. מוך השן הוא החלק הפנימי של השן, בו נמצאים עצבים וכלי דם. לעיתים הגורם לדלקת היא חבלה בשן אשר גרמה לפגיעה, לחשיפת המוך ולזיהום.
כאשר נדרש טיפול שורש, במקרים רבים השן תהיה רגישה מאד, האדם יחווה כאב חד, במיוחד בחשיפת השן לחום ולקור. יש חשיבות רבה מאד בטיפול מהיר ודחוף במקרים בהם יש צורך בטיפול שורש, כיוון שהזיהום עלול לעבור לעצם ובמקרים חמורים למערכת הדם והעצבים ולסכן את הגוף כולו.
כיצד מבצעים טיפול שורש?
ראשית, מרדימים את האיזור של השן הפגועה.
לאחר מכן, פותחים את השן ומנקים היטב את העששת באמצעות מכשור עדין במיוחד.
בהמשך, מרוקנים ומסלקים את כל חומר מוך השן ומנקים בעדינות את תעלות השורש מזיהום, תוך חיטוי יסודי.
לבסוף, אוטמים את חלל השן בחומר אטימה למניעת זיהומים עתידיים וסוגרים את השן באמצעות סתימה זמנית ובהמשך – בד"כ יש צורך במבנה וכתר – מאחר ובד"כ שן המגיעה לצורך בטיפול שורש רוב הכותרת שלה חסר ולכן יש לשקם ע"י מבנה וכתר.
ישנם מקרים בהם רוב הכורת שלמה ואז מספיק יהיה לבצע סתימה על טיפול השורש .
הכנה מקדימה לטיפול שורש
לפני ביצוע טיפול שורש, יבצע רופא השיניים צילומי רנטגן של השן לבחינת הדלקת שהתפתחה, עומק תעלות השורש אשר שונות מאדם לאדם והערכת מצב.
האם ניתן לבצע טיפול שורש בטיפול אחד?
התשובה היא: תלוי…
במידה והזיהום לא עבר את השורש אל העצם – הרי שברוב המקרים ניתן יהיה לבצע את הטיפול בפעם אחת.
במקרים בהם הזיהום עבר את השורש יש צורך בפגישה נוספת. במקרים בהם יש תעלות צרות או מפותלות – יתכן וגם כאן יהיה צורך בטיפול נוסף.
באילו עוד מקרים צריך לבצע טיפול שורש?
במקרה של הרס כותרת השן – במקרים בהם אין מספיק חומר שן ומשחזרים את כותרת השן באמצעות כתר, מבצעים טיפול שורש כטיפול מקדים לשחזור.
במקרה של אובדן חומר שן רב – למשל בעת ביצוע תיקונים ושיקומי שיניים אסתטיים המחייבים השחזה נרחבת של השיניים, יש לבצע טיפול שורש מקדים ולהמשיך את השיקום על פי התוכנית.
במקרים מסויימים של מחלת חניכיים או ניתוחי חניכיים כאשר צוור השן נותר חשוף וגורם לרגישות גבוהה לקור או חום ומתוק.